Välkommen till årets Beatle Day festival 11 & 12 oktober på Scandic Opalen

Nu utökar vi festivalen till 2 dagar med kompletta program. Tidigare har det varit förfest/mingel på fredagen och konsertkväll på lördag men i år blir det alltså fullt ”spjäll” båda dagarna.

Vi är väldigt stolta över årets program och kommer att erbjuda det bästa inom Beatlesvärlden och ett band från Liverpool som består av 6 killar där flera av dom har turnerat runt i världen. Killarnas Queenkonserter blir hyllade med stående ovationer.

 

Nyheter för i år är att Beatlespuben är tillbaka på lördag dag och att vi i år även kan erbjuda ett ”mindre” dansgolv vid sidan av scenen.

 

Precis som förra året kommer vi att erbjuda 3 olika biljetter både fredag och lördag kväll: Ståplatsbiljetter, matplatsbiljetter och sittplatsbiljetter framför scenen. Men i år kan man även köpa Helgbiljetter som gäller för båda kvällarna. Mer info om biljetter, priser m.m. presenteras i början av augusti.

 

Vi kommer även i år att samarbeta med Scandic Opalen så att vi får hela festivalen under samma tak. Man kan redan nu boka hotellrum via scandichotels.com/opalen med en 

kod: BBA111024. Använder man denna kod betalar man vid ankomst och med fri avbokning fram tills konsertdagen.

 

Hela helgens program kommer att läggas ut i samband med att biljettförsäljningen öppnar i början av augusti. Planera nu för en fullspäckad 2 dagars festival och häng på låset när vi släpper biljetterna.

 

Informationen uppdateras efterhand på våra hemsidor: www.beatleday.se 

tel 0709-439320, willyw@telia.com

 

All you need is Love

Ledningsgruppen 
Beatle Day

 


Bildbeskrivning

PEPPERLAND är Beatles-tributebandet från Göteborg som av The Beatles producent, självaste George Martin, utsetts till världens bästa Beatlestolkare! Nu bjuder bandet på en helkväll i Beatlesland: Högt och lågt, det tidiga, det sena, det som ”inte går” att spela live, det vackra, det flippade, det melodiösa, det punkiga, det svängiga…

De har tagit Beatlesvärlden med storm. Sedan i början på 1990-talet har bandet gästat den årliga Beatlesfestivalen Beatle Week i Liverpool och andra minneskonserter. Utmärkande är att de alltid är trogna originalinspelningarna; det ska helt enkelt kännas och låta som på skivorna, ända in i detaljerna! Fast här tillkommer förstås den nerv och spelglädje som en livespelning medför, med en doft av Pepperland’s egna sound.


Micke Isacson (Gitarr/munspel/keyboard/ sång)
Benny Karlsson (Sång/trummor/slagverk)
Mathias ”Gian” Kündig (Bas/gitarr/ sång)
Stephen Sahlin (Keyboard/ slagverk/ sång)
Per Umaerus (Gitarr/ slagverk/ keyboards/ sång)

Bildbeskrivning

TAYLOR BROTHERS WITH FRIENDS

Bandet kommer att spela Beatles & låtar ur solo-katalogen plus Queen, ELO, Stones, Kinks, The Who och andra brittiska klassiker.

De spelar regelbundet på Cavern Club i Liverpool och har turnerat världen över. Rory och Phil spelade nyligen Carnegie Hall och St Paul’s Cathedral. Barney och Olly spelar i McCartney-tributebandet ”Pure McCartney” och Barney är även med i Beatles-tributebandet ”Cavern Club Beatles”. Killarna älskar alla The Beatles och klassisk brittisk rock and roll och ser fram emot att komma till Göteborg och spela.


Olly Taylor (Trummor)
Barney Taylor (Keyboard)
Rory Taylor (Sång/gitarr)
Callum Taylor (Gitarr)
Liam Capleton (Bas)
Phil Doran (Gitarr)

Bildbeskrivning

THE BEAGLES

Här har ledningsgruppen varit lite vitsiga och hjälpt till med namnet The Beagles. Gruppen består av bandet Örnarna förstärkta av fantastiske Phil Evans.

Bandet Örnarna startade för 4 år sedan med att lira Eagles låtar på ett fantastiskt sätt. Publikskaran runt bandet växte snabbt och dom har fortsatt med tolkningar av en hel del andra artister och band. Nu har dom gått in i replokalen igen för att leverera en härlig Beatlesshow med instick av en och annan Eagleslåt.


Douglas Georgsson (Sång/gitarr/keyboards)
David Sveningzon (Sång/trummor/slagverk)
Anders Sparlund (Sång/keyboards)
Sebastian Olsson (Sång/bas)
Phil Evans (Gitarr)

Bildbeskrivning

RADAR har specialiserat sig på att göra djupdykande konserter med musik som de själva

älskar. Under de senaste åren har man gjort Led Zeppelin, Black Sabbath, Jimi Hendrix och Pink Floyd. Nu är det dags att ta sig an Beatles! Mellan 1962 och 1970 gjorde John, Paul, George och Ringo några av musikhistoriens mest ikoniska skivor med låtar som blivit klassiker. RADAR plockar ut russinen ur kakan och spelar sina favoriter under Beatle Day.


Lars Bruzell (gitarr och sång)
Tomas Hallberg (bas)
Lars Berger (trummor)
Robert Bergström (sång och keyboard)
Elina Berger (sång och percussion)

Bildbeskrivning

Douglas Georgsson

Douglas Georgsson är en mångsidig och rutinerad trubadur. På lördagen kommer han att spela en hel del Beatles, men även många låtar från 60 och 70-talet. På Beatle Day förra året fick han stående ovationer, njut av musiken eller sjung med!

 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Vi sänder olika program i Radio 88 och nu rullar programmet Aqualung Torsdagar kl. 18-19. Aqualung Late 60`s and 70`s Rock`n Roll Music.